Menu

Dobó Kata konyhája

Dobó Kata konyhája
Olvasó sarok
Laki Adrienn és Dobó Kata
Alföldi Róbert festménye

Dobó Kata konyha átalakítás

Budapest

Lakberendezés, konyha felújítás

 

Dobó Katával visszanyúlik a barátságunk Los Angelesig. Barátnőnk Kriszti mutatott be egymásnak, és miután én is hazaköltöztem Los Angelesből, itthon még szorosabbra fűződött a kapcsolatunk. Épp a 2020-as karantén lezárások előtt terveztem meg a konyhát, de sajnos a vírus egy kis szünetet iktatott be a tervbe. Aztán ahogy már enyhült a helyzet és lehetett könnyebben  mozogni, belevágtunk a felújításba. A régi elrendezésben mindkét oldalon voltak bútorok, de nem  a tér teljes hosszában. Ezáltal elég szűkös volt a hely a két sor között, és egyértelműen praktikusabbnak bizonyul az egysoros elrendezés.

A helyiség végén egy ablak található, aminek a parapet magassága a pult magasság alatt helyezkedik el. Emiatt a konyha bútort sem alul, sem felül nem lehetett végig futtatni, mivel ott már a beáramló fényből takart volna ki a felső szekrény sor. Korábban is volt az ablak alatti sarokban egy kis pad, és azt gondoltam, hogy a leülős rész egy nagyon hangulatos kis kávézó sarokként funkcionálhatna.

A padlóburkolat már adott volt, és a fali csempét ami tökéletesen passzol színben és stílusban, a Benedikt Trade Kft. választékából vásároltuk meg.

http://www.benedikttrade.hu/

Katának volt egy csodálatos, de elég nagy méretű festménye, aminek még nem volt helye a lakásban, és megkért arra is hogy ezt valahol használjam fel. A konyhabútor egysoros elrendezéséből adódóan az egyik fal teljesen felszabadult, és kialakult egy  tökéletes lokáció a festmény számára. A festmény Alföldi Róbert műve, amin Kata lett megörökítve, és gyönyörű kék és piros árnyalatok jelennek meg a festményen. Ebből merítettem ihletet a kiegészítőkkel kapcsolatban is. A római roló az ablakon, és a leülős pad párnái, a kis székek kárpitja egy szép összképet ad a festmény színeivel.Nagyon örülök, hogy Dobó Kata lakása kaphatott egy kis felfrissülést, és már az új terveken dolgozom a lakás többi helyiségével kapcsolatban.

preloader